Projekt NISI SAM

Projekt NISI SAM

O projektu

NISI SAM


Opcine STON, Janjina i Trpanj

Nositelj projekta

Općina Ston kao nositelj projekta uz partnere Općine Janjina i Trpanj, uspješno je prošla Procjenu kvalitete za otvoreni Poziv ‘Zaželi – Program zapošljavanja žena’ te ulazi u fazu Donošenja Odluke o financiranju koju će provesti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava. Ovom odlukom projektnom prijedlogu može se dodijeliti 2.602.326,52 kune bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u 100 postotnom intenzitetu potpore.

Procjena kvalitete

Procjenu kvalitete proveo je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije, a Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA Općini Ston pružila je savjetodavnu potporu u pripremi i provedbi projekata koji je namijenjen zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada s naglaskom na žene starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, te žene žrtve obiteljskog nasilja i beskućnice.

Odluka o financiranju

Misija projekta

NISI SAM


Zaposliti 13 zena koje ce pomagati 76 korisnika

Rješavanje problema nezaposlenosti

Projektom se za područja općina Stona, Janjine i Trpnja planira zaposliti 13 žena, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, koje će pomagati ukupno 76 korisnika. Rezultati projekta pridonijet će rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti u ove tri općine na poluotoku Pelješcu, čime će se ujedno doprinijeti smanjenju ciljne skupine na regionalnoj i nacionalnoj razini.

Bespovratna sredstva

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koje pruža Europski socijalni fond u sklopu Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’ iznosi 400.900.000,00 kuna, te se prihvatljivi troškovi projekta financiraju u potpunosti. Iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi od najmanje 900 tisuća do najviše 10 milijuna kuna.

Bespovratna sredstva

Zbog iznimno velikog broja zaprimljenih projektnih prijedloga do 15. ožujka 2018., Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, obustavilo je zaprimanja projektnih prijedloga do 31. prosinca 2018. godine.

Novosti o Projektu NISI SAM


U BROJKAMA

Projekt NISI SAMThis is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!