Molimo Vas odvojite dio vašeg vremena za ispunjavanje upitnika o uslugama i aktivnostima dostupnih osobama treće životne dobi te nam pomognete u mapiranju dostupnih oblika podrške koji omogućuju aktivno starenje te kvalitetno socijalno uključivanje.

Mapiranje se provodi u sklopu projekta SENIOR 2030 – TEMATSKA MREŽA ZA POLITIKU AKTIVNOG STARENJA U HRVATSKOJ koji za cilj ima razviti prijedloge politika aktivnog starenja s naglaskom na koncept srebrne ekonomije za doprinos cjelokupnom društvenom i ekonomskom razvoju Republici Hrvatskoj temeljem strukturiranog analitičko-konzultativnog procesa na lokalnoj i nacionalnoj razini putem nove tematske mreže Senior 2030.

Projekt provodi MATICA UMIROVLJENIKA HRVATSKE u suradnji s partnerima iz javnog i civilnog sektora te visokoobrazovnih institucija aktivnih u području aktivnog starenja i socijalnog uključivanja osoba treće životne dobi.

Ciljevi ovog istraživanja su:

  • identificirati postojeće usluge, aktivnosti, programe podrške i ostalu dobru praksu u radu s osobama treće životne dobi
  • identificirati organizacije civilnog društva, ustanova i ostalih organizacija aktivnih u radu s osobama treće životne dobi na području RH
  • prikupljene podatke javno objaviti u obliku dostupne baze podataka

Odgovori će utjecati na kvalitetnije razumijevanje trenutnog sustava podrške za osobe treće životne dobi te usmjeriti daljnje analize, znanstvena istraživanja i druge aktivnosti Matice umirovljenika Hrvatske u zagovaranju boljeg i efikasnijeg sustava koji će omogućiti poticanje aktivnog starenja te podrške u zajednici.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike također podržava provedbu ovog mapiranja što možete vidjeti u priloženom dopisu. 

Sadržaj upitnika isključiva je odgovornost Matice umirovljenika Hrvatske.

Kako bi sudjelovali u mapiranju kliknite na sljedeću poveznicu: https://guszosi.limequery.com/128234?token=8fGrNq3W5He8bv3&lang=hr

U samom upitniku imate mogućnost da nedovršen upitnik spremite te nastavite ispunjavati. Kako biste ponovno pristupili vašem upitniku s do tada unesenim podacima, otvorite prethodnu poveznicu.

Molimo za ispunjavanje upitnika do 11. rujna 2021. godine. Za više informacija možete se javiti na kontakte matica@muh.hr, 01 4550 919.