Do 13.ožujka 2020. godine Službi za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije ukupno je pristiglo 343 rješenja graničnih sanitarnih inspektora o nadzoru 390 osoba. Od toga nad 137 osoba je završen zdravstveni nadzor i nitko od spomenutih osoba nije imao simptoma koji upućuju na koronavirusnu infekciju. Trenutno se provodi zdravstveni nadzor nad 23 osobe koje su kućnoj samoizolaciji i dvije osobe koje su u karanteni.

U Općoj bolnici Dubrovnik su u poljednja 24 sata hospitalizirane i izolirane tri osobe, svi hrvatski državljani (2 muškarca i 1 žena) kojima su uzeti uzorci na COVID-19 infekciju. Riječ je o osobama koje su nedavno boravile u inozemstvu, ali ne u područjima obuhvaćenima 1. mjerama vezanim za medunarodni promet ljudi.

Prema podacima ŽLU Korčula danas u luci Korčula boravi brod Artemis (zastave Malta) sa 37 putnika i 21 članom posade. Brod je došao iz Kotora (08:30) i odlazi za Šibenik (23:00). Na brodu je bila policija i obavila potrebne formalnosti.

Također na Korčulu su uplovila i dva katamarana na kojima su se nalazila po dva državljana Hrvatske koji su nedavno boravili u Italiji. Nad njima se provode odgovarajuće mjere.

U ACI marini u Komolcu također se provode mjere nad francuskom državljankom koja je plovilom došla u marinu, a nedavno je boravila u Italiji.

U Zračnu luku Dubrovnik su danas tijekom jutra sletjeli letovi prijevoznika British Airways i LOT Polish. Let BA2680 iz Londona (London Gatwick) prijevoznika British Airways je sletio u zračnu luku u 10:02 h i na njemu je bilo 12 putnika. Sve putnike su pregledali granični sanitarni inspektori i četiri državljana Velike Britanije su upućeni u kućnu karantenu tj. samoizolaciju. Također, dva državljana Republike Hrvatske su upućeni u samoizolaciju dok je jedan putnik državljanin Crne gore prepraćen do granice s Crnom gorom. Let LO563 iz Varšave prijevoznika LOT Polish je sletio u zračnu luku u 11:00 h i na njemu je bilo 11 putnika. Sve putnike su pregledali granični sanitarni inspektori i dva državljana Australije su upućena u samoizolaciju. Zračna luka Dubrovnik danas očekuje još par letova prijevoznika Croatia Airlines iz Zagreba i charter prijevoznika Freebird Airlines Europe za kojeg danas očekujemo da neće imati putnika.

 

http://www.edubrovnik.org/novosti/priopcenje-stozera-civilne-zastite-dnz-13-ozujka-2020-godine/