Tijekom popodnevnih sati stiglo je preostalih 14 nalaza medicinskog osoblja (od 32 poslana) koje je bilo u kontaktu s prvozaraženom ženskom osobom u OB Dubrovnik, a koji su preventivno testirani na COVID-19 infekciju. Svi nalazi su negativni na koronavirus.

 

 

 

U ovom trenutku u Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirane su dvije osobe na liječenju zbog koronavirusa i njihovo opće stanje je dobro. Drugi slučaj zaraze koronavirusom je Dubrovčanin koji se u srijedu s obitelji vratio sa skijanja u Bugarskoj te se odmah stavio u samoizolaciju, a sad se nalazi u dubrovačkoj bolnici u izolaciji. Njihovo opće stanje je dobro.

Od početka pandemije iz OB Dubrovnik ukupno je upućeno 48 uzorka, od čega dva pozitivna. Testirana su i 32 zaposlenika bolnice, a dosad je 18 nalaza negativno, a njih 14 čekamo. U samoizolaciji u županiji je 311 osoba temeljem rješenja na graničnim prijelazima, te dodatnih 26 zaposlenika Zračne luke Dubrovnik kao kontakti prvozaražene.

Sukladno odluci Nacionalnog stožera CZ RH procesu granične kontrole tijekom dana u dubrovačkoj luci Gruž pristupio je brod La Belle de‘l Adriatique. Na brodu se nalazi samo posada kojoj je propisana samoizolacija, a ostaje na sidrištu kod Dakse (dakle bez kontakta sa kopnom) do isteka roka od 14 dana.

U Zračnoj luci Dubrovnik i dalje radi samo nužno osoblje nakon što je jučer tijekom dana zaustavljen sav civilni zračni promet.