Načelnik Općine Ston je dana 14. ožujka 2020. godine, nakon sastanka Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održanog u Dubrovniku, te preporuka istog, a uz već postojeće odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite poput one o zabrani održavanja svih skupova i organiziranih okupljanja te o zatvaranju dječjih vrtića i škola, donio odluke koje od trenutka donošenja stupaju na snagu za Općinu Ston:

Općina Ston apelira roditeljima da od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, ukoliko ne postoji nužna potreba da naredna dva tjedna djecu ne vode u vrtiće. Za one roditelje koji ne mogu osigurati čuvanje djece, omogućit će se dežurstvo u vrtićima. Upute o radu vrtića roditelji će dobiti od zaposlenika ustanove u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine. 

Na području općine zabranjuju se pravnim i /ili fizičkim osobama organiziranje bilo kakvih sportskih, zabavnih, kulturnih i/ili rekreativnih i manifestacija i javnih skupova.

Jedinstveni upravni odjel, kao i ostale općinske ustanove i trgovačka društva kojima je osnivač općina, prestaju raditi sa strankama od ponedjeljka 16. ožujka naredna dva tjedna. Za sva pitanja i informacije, građani se i dalje mogu obraćati djelatnicima putem e-maila ili telefona. Svi kontakti s brojevima telefona i e-mail adrese nalaze se na web stranici općine www.opcinaston.hr .

Upućujemo sve javne institucije, u kojima će postojati dežurstva, da na ulaze stave dezinfekcijska sredstva te da se pridržavaju mjera prevencije. Pozivamo i sve gospodarstvenike i obrtnike da bilo kakva okupljanja ili događanja svedu na minimum.

Načelnik Općine Ston i dalje će aktivno sudjelovati u donošenju mjera prevencije širenja koronavirusa, te zbog takvog pravovremenog reagiranja apeliramo na sve građane da ne šire paniku, te da nema potrebe stvarati dodatne zalihe hrane i potrepština, ali da, svakako, slijede i poštuju sve mjere i naputke koje izdaju nadležne institucije.

Poštovani stanovnici, na nama je da se ponašamo odgovorno, prema sebi i prema društvu u kojem živimo.

 

Općinski načelnik