Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (u daljnjem tekstu: APN)  raspisala je dana 08. prosinca 2018. godine Javni poziv za prikupljanje podataka o stanovima i osobama koje plaćaju zaštićenu najamninu. 

JAVNI POZIV

 

Zaštićeni najmoprimci, zaštićeni podstanari i predmnijevani najmoprimci koji stanuju u stanovima koji nisu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske te vlasnici tih stanova dužni su bez odgađanja, a najkasnije u roku od šest mjeseci od dana objave Javnog poziva APN-u dostaviti:

– podatke o stanu u kojem stanuje zaštićeni najmoprimac, zaštićeni podstanar ili predmnijevani najmoprimac

– podatke o vlasniku stana

– podatke o zaštićenom najmoprimcu, zaštićenom podstanaru ili predmnijevanom najmoprimcu stana

 

Gore navedeni podaci su potrebni za provedbu Zakona o najmu stanova (“Narodne novine”broj 91/96, 48/98, 66/98, 22/06 i  68/18) u dijelu koji se odnosi na stambeno zbrinjavanje zaštićenih najmoprimaca i podstanara.

 

Osim dostave podataka zaštićeni najmoprimci, zaštićeni podstanari i predmnijevani najmoprimci koji stanuju u stanovima koji nisu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, jedinice područne (regionalne) samouprave ili Republike Hrvatske te vlasnici tih stanova mogu dostaviti i prijavu kojom se iskazuje interes za najam odnosno kupnju stana iz Programa POS-a.

 

Više detalja na:

http://apn.hr/zasticeni-najmoprimci